ZF 24

Molnar, IFB: Nimeni nu se mai uita la ce a fost in trecut

03.12.2008, 12:08 11

"Nu are cum sa aiba vreo importanta anuntul INS cu privire la cresterea economica la noua luni sau cea din trimestrul trei, pentru ca pe nimeni nu mai intereseaza ce s-a intamplat in trecut. Preturile din octombrie cred ca au fost preturile minime posibile pentru piata de capital din Romania, insa piata este in continuare dominata de un sentiment negativ cu privire la viitorul economiei romanesti si nu numai, acelasi sentiment fiind prezent si pe pietele externe”, a declarat Octavian Molnar, directorul general al societatii de brokeraj IFB Finwest.

“Pentru a impulsiona Bursa avem mai degraba nevoie de un guvern de dreapta, care sa sprijine mediul de afaceri din Romania si cel putin pe aceasta perioada de criza sa uite de politicile de protectie sociala. In astfel de momente de criza banii dati pe politici sociale sunt bani aruncati”, a adaugat Molnar.

“De asemenea o acalmare a pietelor externe si in special a pietei americane ar putea readuce entuziasmul pe piata locala. Intr-un scenariu optimist, in cel mult 3-4 luni ma astept la o revenire pe piata locala, iar in cel mai rau caz, piata isi va reveni din septembrie anul viitor”, a incheiat directorul IFB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO