ZF 24

Morgan Stanley raporteaza prima pierdere de la infiintare: 3,5 mld. dolari in T4

19.12.2007, 16:41 21

A doua mare banca americana de investitii, Morgan Stanley, a raportat in al patrulea trimestru al anului fiscal 2007 o pierdere de 3,56 miliarde de dolari, prima din istoria companiei, dupa ce criza ipotecara a determinat reducerea activelor cu aproape 10 miliarde de dolari, informeaza Bloomberg.

CEO-ul companiei, John Mack a anuntat ca va renunta la bonusul pentru acest an si s-a declarat "profund dezamagit" de rezultate. Morgan Stanley a vandut actiuni in valoare de 5 miliarde de dolari fondului de investitii China Investment, controlat de autoritatile de la Beijing.

Strategia stabilita de John Mack care prevedea extinderea pe imprumuturi ipotecare s-a intors impotriva companiei, dupa ce in noiembrie, pierderile cauzate de criza ipotecara s-au dublat. Principala consecinta a rezultatelor publicate atunci a fost concedierea directorului Zoe Cruz.

Morgan Stanley a raportat, in anul fiscal 2007, o scadere cu 57% a profitului net, la 3,2 miliarde de dolari, in contextul unor venituri de 85,33 miliarde de dolari, in crestere cu 21% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO