ZF 24

NBG Leasing: In 20-30% din cazuri avem de-a face cu cereri nefondate de restructurare a finantarilor

08.06.2009, 18:41 93

Cererile nefondate de restructurare a finantarilor formulate de clientii NBG Leasing reprezinta 20-30% din totalul solicitarilor, problema cea mai mare venind din partea acelora care refuza sa mai comunice cu finantatorul, a declarat pentru Mediafax directorul general al firmei, Dan Danaila.

"Exista trei tipuri de cazuri la cererile de restructurare, respectiv unul clar in care stim ce se intampla, intelegem si noi si clientul, unul datorat modei si unul in care cererea de restructurare a clientului este nebazata si urmata de necomunicare, ceea ce ne afecteaza foarte mult", a afirmat Danaila.

El a aratat ca firma de leasing verifica in fiecare situatie daca cererea are motive reale, iar activitatea din domeniul clientului respectiv mai are sanse sa suplineasca sau sa acopere datoriile catre furnizori si bugetul de stat.

"Problema este ca in ultimul timp clientii nu prea vor sa mai discute. Ei cred ca stiu ce e mai bine si noi alergam dupa ei, iar de obicei cand se intampla acest lucru nu prea mai exista dialog la momentul rezilierii contractului", spune seful NBG Leasing, divizie locala a grupului National Bank of Greece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO