ZF 24

Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator aerian

Noul proprietar al Blue Air a primit licenţa de operator...

Autor: Ovidiu Tempea

21.08.2013, 21:07 306

Blue Air - Airline Management Solutions, care a preluat în urmă cu trei luni fondul comercial şi aeronavele operate de Blue Air, a primit licenţa de operator aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă Română suspendând în acelaşi timp licenţa Blue Air, care expira la finele la finele lunii septembrie. Licenţa Blue Air - Airline Management Solutions este valabilă până în data de 19 august 2014. Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în aprilie de patru acţionari români, a preluat la finele lunii mai fondul de comerţ al Blue Air, printr-o tranzacţie în sumă de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligaţii de 28 milioane de euro.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Airline Management Solutions a fost înfiinţată pe 17 aprilie şi are ca acţionari patru persoane fizice din Bucureşti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%). Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are în ofertă diverse destinaţii din România. Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air şi locuieşte la Bruxelles.  De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO