ZF 24

O firma de confectii din Bacau angajeaza 1.000 de chinezi

10.11.2006, 13:55 47

Societatea de confectii Wear Company din Bacau va angaja o mie de chinezi pana in luna iunie a anului viitor, dupa ce a angajat 175, pana in prezent, informeaza Ziarul de Bacau.
"In iulie, firma Wear Company a adus la Bacau circa o suta de confectioneri chinezi, majoritatea lor femei. In ultimele zile au mai venit inca 75, iar pina luni mai asteptam 95. Pina la sfirsitul anului, am vrea sa ajungem la un total de circa 500 de salariati straini, iar pina in iunie 2007, la o mie", a declarat purtatorul de cuvint al Wear Company, Sorin Nicolescu.
Reprezentantul companiei a mai spus ca a fost contactat si de alte firme din tara care vor sa lucreze cu chinezi. "Am fost contactati de firme din Bacau, Oradea, Focsani, Galati sau Bucuresti, care ne-au cerut sprijinul in aceasta directie. Este nevoie de lucratori nu doar in confectii, ci si in constructii, santiere navale ori exploatarea lemnului. Numarul total al strainilor solicitati pina acum se ridica la circa 4.000. Credem ca, in curind, va fi necesara o societate care sa se ocupe special de asemenea intermedieri", a spus Nicolescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO