ZF 24

OMV a informat oficial CE in privinta intentiei de a prelua MOL

01.02.2008, 11:49 10

Grupul petrolier austriac OMV a informat oficial Comisia Europeana (CE), la 31 ianuarie, cu privire la intentia de a prelua compania ungara MOL, la care detine o participatie de circa 20,2%, potrivit unui anunt publicat astazi pe site-ul companiei.

Comisia Europeana urmeaza sa anunte rezultatul oficial al analizei privind oferta de fuziune in termen de 25-35 de zile lucratoare. In cazul in care institutia europeana va avea nevoie de timp suplimentar pentru evaluarea propunerii, rezultatul analizei va fi comunicat in termen de 90-105 zile lucratoare.

"OMV considera ca grupul rezultat in urma fuziunii ar avea capacitatea sa concureze mai eficient cu marile grupuri europene de petrol si gaze si sa beneficieze de oportunitati mai mari de dezvoltare. Totodata, unificarea OMV cu MOL ar creste securitatea energetica a UE si ar contribui la realizarea unor proiecte mari de infrastructura, precum cel de constructie a conductei de gaze Nabucco", se precizeaza in comunicatul OMV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO