ZF 24

One United Properties a aprobat o majorare de capital de 6,2 milioane lei pentru a sustine programul de stock option. Compania a înregistrat vânzări şi pre-vânzări rezidenţiale de 57,1 milioane de euro în T1 2024

One United Properties a aprobat o majorare de capital de...

Autor: Roxana Rosu

22.04.2024, 10:24 2275

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a aprobat vineri majorarea capitalului social cu 6,2 milioane lei pentru a sustine implementarea programului de alocare a actiunilor (de tip „stock option plan”), prin  emiterea a 31,2 milioane actiuni noi cu o valoare nominală de 0,2 lei.

Majorarea are loc prin compensarea creantelor certe, lichide si exigibile ale beneficiarilor Planului de stock option, respectiv compensarea a două creante de 14,7 milioane lei fiecare, detinute de Liviu Diaconescu şi de Victor Căpitanu.

În urma acestei operatiuni, One United Properties are un capital social de 765,7 milioane lei.

De asemenea, compania a anuntat că One Cotroceni Park, la care ONE este asociat majoritar, va contracta o facilitate de credit de la Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania în cuantum de maximum 13,25 milioane euro.

Dezvoltatorul imobiliar a raportat vânzări şi pre-vânzări rezidenţiale în valoare de 57,1 milioane de euro în primul trimestru al anului 2024, în scădere cu 10% în comparaţie cu rezultatul din T1 2023.  În ianuarie-martie 2024 au fost vândute şi pre-vândute 92 de apartamente cu o suprafaţă totală de 10.618 mp, 228 de locuri de parcare şi alte tipuri de unităţi.

Evoluţia vânzărilor evidenţiază o creştere de 27% a preţului de vânzare pe mp, datorată faptului că majoritatea dezvoltărilor au ajuns în stadii avansate de construcţie, acest lucru fiind reflectat în aprecierea marjei, în concordanţă cu strategia de vânzări a companiei.

„Am început anul 2024 cu perspective pozitive, înregistrând vânzări importante în primele trei luni ale anului, care au depăşit obiectivele noastre pentru trimestru. Această realizare este una semnificativă având în vedere alegerea noastră strategică de a amâna lansarea vânzărilor la dezvoltări noi precum One Cotroceni Towers sau faza a doua a One Lake District, unde ne aşteptăm la o cerere crescută. În schimb, ne-am concentrat eforturile pe îmbunătăţirea vânzărilor în dezvoltările aflate într-un stadiu avansat de construcţie, unde am observat o creştere semnificativă a marjelor datorită majorării preţurilor de vânzare, în deplină conformitate cu strategia noastră de preţuri. Până la data de 31 martie, aproape trei sferturi din unităţile din dezvoltările noastre aflate în prezent în construcţie au fost vândute. Acest succes subliniază eficacitatea modelului nostru de afaceri conservator, care pune accent pe impulsionarea vânzărilor încă din perioada de construcţie”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

La finalul lunii martie, 73% din apartamentele disponibile în curs de dezvoltare şi livrate au fost vândute. Sumele datorate în baza contractelor încheiate se ridică la 310 milioane de euro în numerar suplimentar până în 2025 (148 de milioane de euro în 2024 şi 162 de milioane de euro în 2025). În primul trimestru al anului 2024, a fost încasată suma de 44 de milioane de euro.

Chiria nominală a portofoliului de închirieri pe zona de birouri a ajuns la 7 milioane de euro, o creştere de 25% în comparaţie cu T1 2023, în special în contextul mutării clienţilor în birourile de la One Cotroceni Park Faza 1 şi Faza 2, închiriate în proporţie de 88% şi, respectiv, 75%, la data de 31 martie 2024.

”Divizia noastră comercială se consolidează, aşa cum arată creşterea anuală a chiriei nominale, susţinută de activitatea noastră puternică de închiriere de anul trecut. Aceste rezultate nu doar reflectă capacitatea noastră de a ne adapta la tendinţele pieţei, ci evidenţiază şi angajamentul nostru de a contribui la modelarea viitorului vieţii urbane şi al proprietăţilor comerciale din Bucureşti. Rezultatele din primul trimestru al anului setează premise excelente pentru activitatea noastră de vânzări şi închirieri în 2024, în conformitate cu strategia noastră recent lansată, ONE 2030”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

La data de 31 martie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 273.500 mp de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) de peste 880.100 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a peste 6.000 de apartamente, spaţii comerciale aferente comunităţilor şi 163.500 mp de clădiri comerciale pentru închiriere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO