ZF 24

Operatorii portuari din România vor beneficia de o schemă de ajutoare de stat de 24 mil.euro, aprobată de Comisia Europeană, pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a funcţionării culoarelor de solidaritate Ucraina-UE

Operatorii portuari din România vor beneficia de o...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2023, 15:55 429

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare în valoare de până la 24 de milioane euro (118,6 milioane lei) în România pentru sprijinirea investiţiilor în porturile maritime şi interioare în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză şi de tranziţie privind ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 pentru a sprijini măsuri în sectoare care sunt esenţiale pentru accelerarea tranziţiei verzi şi reducerea dependenţei de combustibili.  

România a notificat Comisia cu privire la schema de ajutor de stat lansată pentru sprijinirea operatorilor portuari privaţi în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.  

Companiile vizate vor primi granturi directe cu o valoare limitată a 2 milioane euro per beneficiar. Măsura, finanţată parţial din fondurile de coeziune, va sprijini operatorii portuari privaţi pentru ca aceştia să îmbunătăţească funcţionarea culoarelor de solidaritate Ucraina-UE.

Ajutorul de stat se va acorda până la 31 decembrie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO