Prima pagina

Opozitia din Zimbabwe pretinde castigarea alegerilor

28.03.2008, 14:15 24

Pricipalul partid de opozitie din Zimbabwe, Miscarea pentru Schimbarea Democratica (MDC), a anuntat in aceasta noapte ca a castigat alegerile parlamentare si prezidentiale in fata partidului aflat la guvernare Zanu-PF si a presedintelui Robert Mugabe, insa reprezentantii guvernului spun ca orice anunt neoficial ar putea insemna o tentativa de lovitura de stat, informeaza Reuters.
Reprezentantii opozitiei au declarat intr-o conferinta de presa ca, potrivit rezultatelor preliminare, MDC a obtinut 65% din voturi. In replica, fortele de securitate din Zimbabwe, care au anuntat anterior ca il sustin pe actualul presedinte, Robert Mugabe, au afirmat ca nu vor tolera declararea victoriei inainte de incheierea numaratorii oficiale. "Se numeste lovitura de stat, si stim cu totii cum se rezolva o astfel de problema", au declarat reprezentantii guvernului.
Sub presedintia lui Robert Mugabe, Zimbabwe a ajuns in ultimii douazeci de ani unul dintre cele mai sarace state africane, cu o inflatie anualizata de peste 100.000% in luna februarie, potrivit datelor publicate de oficiul local de statistica. La sfarsitul anilor 70, Zimbabwe era considerat granarul Africii, paritatea dolar zimbabwe/dolar american fiind de circa 1/1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO