ZF 24

Perla Harghitei estimeaza o crestere a afacerilor la 19 milioane euro

30.01.2008, 14:36 15

Producatorul de apa minerala si bauturi racoritoare Perla Harghitei estimeaza pentru acest an un avans de 14% al cifrei de afaceri, la 19 milioane de euro, a declarat agentiei Mediafax directorul de marketing al firmei, Istvan Puskas.

Perla Harghitei a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 16,7 milioane de euro, in crestere cu 40% fata de 2006.

Firma a investit anul trecut peste cinci milioane de euro in doua capacitati de imbuteliere a apei minerale, spatii de depozitare, precum si in parcul auto. Liniile de imbuteliere, care vor fi puse in functiune in primavara acestui an, vor dubla capacitatea totala de imbuteliere a firmei la 470 de milioane de litri pe an.

Pentru acest an, Perla Harghitei isi propune sa obtina o crestere a volumului vanzarilor de apa minerala si bauturi racoritoare de 28%, la 136 milioane de litri. Anul trecut vanzarile firmei au fost de 106,5 milioane de litri.

Totodata, firma intentioneaza sa lanseze produse pe noi segmente de piata, cum ar fi apa minerala necarbogazoasa, apa minerala terapeutica sau bauturile racoritoare necarbonatate.

Din totalul productiei realizate de Perla Harghitei, circa 98,5% este livrata pe piata interna. Cea mai mare parte a vanzarilor sunt obtinute in cadrul comertului traditional, cu 80% din livrari, urmat de retailul modern - 15% si HoReCa - 1%.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO