ZF 24

Piata constructiilor din Romania mai are nevoie de inca 150.000 de muncitori calificati

Piata constructiilor din Romania mai are nevoie de inca 150.000 de muncitori calificati
04.09.2007, 16:54 23

Necesarul de forta de munca de pe piata constructiilor din Romania este de 100.000 - 150.000 de muncitori calificati, in conditiile in care numarul angajatilor din acest domeniu este in prezent de 360.000 de persoane.

"Acesta este ordinul de marime care arata lipsa de personal din domeniul constructiilor. Diferenta ar putea fi acoperita de constructorii care lucreaza in afara tarii, dar cea mai mare parte dintre acestia se apropie de varsta pensionarii", a declarat directorul general al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Marin Cristea, la conferinta de lansare a editiei din acest an a expozitiilor din domeniul constructiilor Camex Bucuresti.

El a mentionat ca, potrivit estimarilor, in afara tarii lucreaza 100.000 de constructori, cei mai multi in Israel, Germania, Spania si Italia.

"Pe aceste piete lucreaza cei mai buni constructori romani, dar care se apropie de varsta pensionarii. Problema fortei de munca in constructii este foarte importanta si grava, daca nu punem in ordine programe de pregatire a tinerilor", a mai spus Cristea. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO