ZF 24

Piaţa de utilaje de construcţii a ajuns la 20% din valoarea din anii de boom: „Nu mai există motoare de susţinere a vânzărilor“

Piaţa de utilaje de construcţii a ajuns la 20% din...

Autor: Andreea Neferu

09.12.2013, 00:08 77
În lipsa unor proiecte de anvergură finanţate fie de stat, fie de investitorii privaţi, distribuitorii de utilaje de construcţii au vândut anul acesta mai puţin. Infrastructura a încetat să mai fie motorul principal de susţinere a pieţei, astfel că jucătorii din acest domeniu s-au reorientat către alte segmente unde pot găsi un debuşeu de creştere, aşa cum sunt agricultura sau energia, scrie revista BUSINESS CONSTRUCT.
 
Piaţa locală de utilaje noi de construcţii a pierdut o cincime din valoare anul acesta, la final de an urmând să se ridice la circa 50 de milioane de euro, echivalentul a circa 1.000 de unităţi, potrivit estimărilor companiei Bergerat Monnoyeur, parte a grupului francez Monnoyeur. Spre comparaţie, piaţa de profil atinsese un nivel de 250 de milioane de euro în perioada de boom 2007-2008.
 
„Piaţa locală de utilaje de construcţii a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2013 o scădere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru întreg anul anticipăm că ritmul de minus 20% se va menţine“, spune Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur România şi Republica Moldova. Compania este distribuitorul în România al Caterpillar, unul dintre cei mai mari pro­ducători de utilaje de construcţii din lume. Anul trecut, Bergerat Monnoyeur România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 28,7 mil. euro, potrivit  site-ului Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO