ZF 24

Pierderile rafinăriei Petrotel-Lukoil s-au diminuat cu 30%

Rafinăria Petrotel-Lukoil este a treia rafinărie ca dimensiune funcţională din România

Rafinăria Petrotel-Lukoil este a treia rafinărie ca dimensiune funcţională din România

Autor: Roxana Petrescu

02.05.2013, 20:15 360

Petrotel-Lukoil, a treia rafinărie ca dimensiune funcţională din România, controlată de grupul petrolier rusesc Lukoil, a înregistrat anul trecut afaceri de 6,9 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro), în creştere, în lei, cu circa 5%, în timp ce pierderile companiei au ajuns la 274,4 milioane de lei (61,5 mil. euro), nivel cu 30% mai redus faţă de anul anterior.

Rezultatele com­pa­niei vin într-un context de piaţă dificil care a afectat puternic indus­tria de profil.

„În anul 2012 s-au putut reduce pierderile faţă de anul 2011 da­torită măsurilor pentru op­timizarea cheltu­ie­li­lor“, explică reprezen­tanţii Petrotel-Lukoil.

Una dintre cele mai drastice măsuri luate de companie a fost legată chiar de numărul angajaţilor. Astfel, dacă în 2008, un an record pentru economia locală, rafinăria avea mai bine de 1.000 de salariaţi, la finalul anului trecut nu­mărul de angajaţi ai Petrotel-Lukoil era redus la jumătate.

În 2012 cererea de produse petroliere a intrat din nou pe un trend descendent, de circa 2%, în contextul în care în 2011 piaţa reuşise să bifeze un avans neglijabil.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO