ZF 24

Piratii somalezi elibereaza un tanc petrolier dupa primirea unei recompense record de 5 milioane dolari. Un roman a facut parte din echipajul rapit

Piratii somalezi elibereaza un tanc petrolier dupa primirea unei recompense record. Un roman a facut parte din echipajul rapit
18.01.2010, 13:50 403

Unul dintre cele mai mari vase de transport asupra carui piratiisomalezi au reusit vreodata sa preia controlul a fost eliberatluni, dupa ce piratii au primit cea mai mare recompensa dinistorie.

Maran Centaurus, asupra caruia piratii somalezi au preluatcontrolul la 29 noiembrie, a fost eliberat, se arata intr-uncomunicat al operatorului vasului, Maran Tankers Management.

Maran Tankers face parte din grupul grec Angelicoussis, unuldintre cei mai mari operatori de transportoare navalepetroliere.

Recompensa platita de companie a fost aruncata din avion pepuntea cargobotului, aceasta fiind de peste 5 milioane dolari.

Conform comunicatului companiei, piratii s-ar fi bucurat derecompensa, oferind fiecarui membru al echipajului - 16 filipinezi,9 greci, 2 ucrainieni si un roman - cate 500 de dolari pentru "bunacooperare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO