ZF 24

Polei şi ceaţă pe mai multe drumuri naţionale

Autor: Radu Racu

09.01.2011, 12:55 14

Vizibilitatea pe mai multe drumuri naţionale este redusă dincauza ceţii, duminică, iar pe unele porţiuni s-a format polei, întimp ce pe A2 a plouat în zona Feteşti, ceea ce creşte risculformării gheţii, informează Centrul Infotrafic.

Drumuri cu probleme duminică dimineaţă:

- în judeţul Neamţ, există polei pe DN2(E85) Secuieni -Săbăoani;

- în judeţul Galaţi s-a format polei pe drumurile naţionale 25,26 şi 24D;

- în judeţul Buzău se circulă în condiţii de ceaţă densă pe DN2BBuzău - Ploieşti, vizibilitatea scăzând sub 50 de metri; peDN2(E85) Buzău - Urziceni a început să se formeze polei;

- în judeţul Vrancea, pe DN2N Dumbrăveni - Dumitreşti existăpolei;

- în judeţul Mehedinţi ceaţa reduce vizibilitatea sub 50 demetri pe DN6 Drobeta-Turnu Severin - Orşova;

- în judeţul Constanţa plouă torenţial în unele zone; ceaţareduce vizibilitatea la aproximativ 50 de metri pe DN2A, în zonaHârşova, iar pe DN39 la 100 de metri.

Pe autostrada A2 a plouat în zona Feteşti. La fel şi pedrumurile din preajma municipiului Bucureşti. Trebuie ţinut cont defaptul că ploaia spală materialul antiderapant, iar dacătemperaturile scad există riscul formării poleiului.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să circule cu vitezăredusă, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să nubruscheze comenzile.Totodată, atunci când vizibilitatea scadesemnificativ, se impune folosirea luminilor de ceaţă împreună cucele de întâlnire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO