ZF 24

Portofoliul de credite al Alpha Bank România a crescut în primele şase luni cu 10%, la 3 mld.euro. Profitul net al băncii s-a majorat la 23 mil.euro

Portofoliul de credite al Alpha Bank România a crescut...

Autor: Roxana Rosu

09.08.2023, 12:57 149

Alpha Bank a înregistrat în primul semestru al anului o creştere de 10% a portofoliului de credite din România, la 3,02 miliarde euro expunere netă, în timp ce depozitele clienţilor s-au ridicat la 3,04 miliarde de euro, în creştere cu 13,6%.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul primului semestru la 4,35 miliarde euro, crescând cu 9% faţă de perioada similară a anului anterior.

În paralel, profitul net a ajuns la 23 milioane de euro.

În S1 2022, Alpha Bank a raportat un profit operational de 17,6 milioane euro şi un profit inainte de impozitare de 18,2 milioane euro.

Creşterea creditării a fost susţinută în special de finanţarea persoanelor juridice – atât companii mari, cât şi IMM-uri.  Volumul creditelor noi acordate IMM-urilor în semestrul 1 al anului 2023 a înregistrat o creştere de 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând cea mai bună performanţă din ultimii 12 ani.

De asemenea, volumul plăţilor procesate prin soluţiile de tip POS, Tap to Phone şi e-commerce atingând un nivel istoric, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

În acelaşi timp, banca a deschis şase noi centre Gold în Bucureşti, Galaţi, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi Constanţa, reţeaua dedicată membrilor Alpha Gold Personal Banking ajungând la 28 de centre.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO