ZF 24

Poziţie dură a diplomaţiei ruse: Suplimentarea forţelor NATO în Europa de Est riscă să afecteze stabilitatea regională

Poziţie dură a diplomaţiei ruse: Suplimentarea...

Autor: Mihai Draghici

19.02.2015, 19:12 1652

"Decizia NATO de consolidare a prezenţei militare în Europa sub pretextul unei ameninţări estice inexistente şi tactica Alianţei de creare a unei zone-tampon a statelor de tip front militar la frontiera cu Rusia vizează reconfigurarea spaţiului european şi riscă să afecteze echilibrul strategic regional", a declarat Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de agenţia Sputnik.

Potrivit oficialului rus, decizia NATO de suplimentare a prezenţei militare în estul Europei a fost luată la cererea Letoniei, Lituaniei şi Estoniei.

"Implementarea deciziilor luate la summitul NATO din Ţara Galilor, privind suplimentarea capacităţilor operaţionale ale NATO, precum şi consolidarea prezenţei militare pe aşa-numitul front estic şi intensificarea exerciţiilor militare în apropierea frontierei Rusiei reprezintă surse de îngrijorare", a adăugat Lukaşevici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO