ZF 24

Prăbuşirea tarifelor de zbor afectează puternic rezultatele operatorilor: Ryanair anunţă venituri în scădere cu 8% în ultimele trei luni ale anului trecut

Prăbuşirea tarifelor de zbor afectează puternic...

Autor: Ştefan Stan

06.02.2017, 11:00 796

Operatorul aerian low-cost Ryanair a raportat o scădere de 8% a câştigurilor în trimestrul al patrulea şi a spus că este precaut cu privire la ţintele lunare, în condiţiile în care o supra-aglomerare pe piaţa de transport aerian au scăzut puternic tarifele, scrie Bloomberg.

Profitul net a scăzut la 95 de milioane de euro în ultimele trei luni, faţă de 103 milioane de euro anul trecut, potrivit unui anunţ de luni al Ryanair.  Analiştii estimaseră anterior că cifra se va situa în jurul valorii de 102 milioane de euro.

Cel mai mare operator low cost din Europa a înregistrat os cădere de preţuri de 17% în trimestrul al patrulea, în condiţiile în care a încercat să se lupte cu rivalii, şi a spus că trendul reducerilor tarifelor va continua. În timp ce profitul la 12 luni ar trebui să fie în continuare în jurul la 1,35 miliarde de euro, compania a spus că nu poate fi specifică şi că orice evenimente ar ar putea afecta câştigurile pe termen scurt.

”Suntem precauţi cu privire la bilanţul pe tot anul”, a spus directorul financiar al companiei, Niel Sorahan, într-un interviu telefonic. ”Orice şoc din piaţă, indiferent că e vorba de greve ale controlorilor aerieni sau acte de terorism, ar putea schimba puternic rezultatele”, a adăguat el.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO