ZF 24

Premieră pentru România: SAL-Fin, Entitate membră ASF devine membră a reţelei transfrontaliere a organizaţiilor care care soluţionează extrajudiciar litigiile consumatorilor în domeniul serviciilor financiare

Premieră pentru România: SAL-Fin, Entitate membră ASF...

Autor: Roxana Rosu

10.07.2023, 16:37 80

Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Financiar Non-Bancar, SAL-Fin, înfiinţată în cadrul ASF în 2015, a fost acceptată recent de Comisia Europeană pentru a face parte din FIN-NET, reţea de organizaţii naţionale din Spaţiul Economic European care soluţionează extrajudiciar litigiile consumatorilor în domeniul serviciilor financiare.

Reţeaua FIN-NET a fost înfiinţată de Comisia Europeană în 2001, pentru a promova cooperarea între entităţile de soluţionare alternativă a litigiilor în domeniul serviciilor financiare şi pentru a le oferi consumatorilor proceduri uşor accesibile de soluţionare alternativă a litigiilor transfrontaliere care implică servicii financiare.

De asemenea, reţeaua urmăreşte să identifice şi să popularizeze printre membrii săi cele mai bune practici în materie, prin training si schimburi de experienţă.

Orice autoritate din Spaţiul Economic European (ţările Uniunii Europene, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) se poate afilia la FIN-NET, dacă răspunde de soluţionarea extrajudiciară a litigiilor legate de sectorul financiar şi dacă respectă principiile prevăzute de Directiva 2013/11/UE privind soluţionarea alternativă a litigiilor (SAL).

În prezent, FIN-NET numără 61 de membri din ţările Spaţiului Economic European (dintre care 57 din cele 27 state membre ale Uniunii Europene), cărora li se adaugă şi 6 membri afiliaţi din afara acestui spaţiu.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO