ZF 24

Premierul Dacian Cioloş condamnă modul în care ANAF a acţionat la Antena Group, dar spune că acţiunea este legală

Premierul Dacian Cioloş condamnă modul în care ANAF a...

Autor: Alexandru Moise

17.02.2016, 13:43 881

"Am condamnat şi condamn modul în care s-a acţionat şi i-am atras atenţia preşedintelui interimar al ANAF şi în această dimineaţă asupra faptului că aceste reflexe care niciun caz nu au fost câştigate de ANAF în timpul mandatului acestui Guvern, aceste reflexe trebuie să dispară nu doar de la ANAF, ci din toate instituţiile statului care lucrează cu cetăţeni pentru că e vorba în primul rând de respect. Nu ne putem respecta pe noi înşine atâta timp cât nu-i respectăm pe ceilalţi şi invers. Convingerea mea este foarte clară şi fermă şi nu voi accepta din partea niciunei instituţii astfel de comportamente", le-a spus Cioloş senatorilor, marţi, după ce aceştia au condamnat intervenţia inspectorilor ANAF la sediul Antena Group.

Pe de altă parte, premierul a ţinut să sublinieze că una este modul în care au intervenit lucrătorii ANAF la sediul Antena Group, şi alta este respectarea legii, respectiv a cauzei care a necesitat prezenţa acestora în sediul televiziunilor.

"Una este modul în care au acţionat şi pe care îl condamn şi un alt lucru este substanţa şi fondul pe care ANAF a acţionat. O spun nu pentru a apăra cu orice preţ o instituţie care este în cadrul Guvernului şi nu mă derobez de la responsabilitatea coordonării acestei instituţii şi atunci când am spus că nu am fost informat am şi precizat că nu era cazul să fiu informat atunci când ANAF aplică legea, mă interesează să fiu informat mai ales atunci când instituţii aflate în subordinea sau coordonarea Guvernului nu respectă legea", a spus premierul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO