ZF 24

Presa straina despre raportul CE privind progresele Romaniei: Ceva, ceva se vede, dar prea putin

23.07.2009, 09:59 19

Presa straina scrie despre rapoartele Comisiei Europene privind situatia din Romania si Bulgaria, mentionand progresele inregistrate de cele doua tari, insistand insa pe faptul ca reformele sunt insuficiente.

Potrivit Associated Press, “Comisia Europeana a avertizat miercuri ca Romania si Bulgaria nu depun suficiente eforturi pentru a-si ameliora sistemele judiciare sau in vederea eradicarii coruptiei, ceea ce va avea drept consecinta monitorizarea pentru cel de-al patrulea an consecutiv a celor doua tari”.

Agentia DPA noteaza ca Romania si Bulgaria, care au aderat la UE la 1 ianuarie 2007, nu iau inca suficiente masuri in vederea combaterii coruptiei si a crimei organizate, astfel ca vor trebui sa accepte sa fie monitorizate pentru cel putin inca un an de Uniunea Europeana.

Romania si Bulgaria trebuie sa-si asume un angajament mai puternic in vederea diminuarii fenomenului coruptiei, observa Dow Jones. www.mediafax.ro


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO