ZF 24

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism: Am dispus realizarea de controale la cele două agenţii. Nu avem competenţe pentru verificarea autocarelor

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism: Am...
24.06.2013, 15:05 210
 “Am dispus deja realizarea unor controale la agenţiile Mareea Comtur şi Gregory Tours pentru a vedea dacă respectau toate prevederile în vederea comercializării de pachete turistice. Se va verifica dacă au brevete, modul în care s-au semnat contractele, aspecte legate de comercializarea vacanţelor. Noi nu avem competenţe legale pentru verificarea activităţii de transport”, a declarat Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Gregory Tour Serv şi-a luat licenţa în turism pe 26 aprilie 2010 iar Mareea Comtur pe 12 noiembrie 2009, potrivit datelor de pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Turism. Autoritatea Naţională pentru Turism nu are competenţe legale pentru verificarea firmei de transport implicată în tragicul accident, potrivit lui.

Agenţia de turism organizatoare sau detailistă nu poate exclude sau nu poate limita responsabilitatea ei pentru prejudiciul cauzat de moartea sau de rănirea turistului ca urmare a acţiunilor ori a neglijenţei ei, potrivit Ordonanţei nr. 107 din 30 iulie 1999 privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii.

Un autocar cu 47 de turişti români s-a răsturnat ieri seară într-o prăpastie din Muntenegru, 19 persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit informaţiilor disponibile în prezent. Contactat de ZF, Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, menţionase că firma de la care a încheiat autocarul se face responsabilă de această situaţie şi că autocarul avea asiguare pentru pasageri şi bagaje.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO