ZF 24

Preşedintele Comisiei Europene: Nu va exista un Grexit

Preşedintele Comisiei Europene: Nu va exista un Grexit

Autor: Ioana Bojan

13.07.2015, 10:23 1424

"Nu va exista un Grexit (ieşirea Greciei din zona euro-n.r.) şi, astfel, suntem mulţumiţi de rezultatele obţinute", a declarat Juncker într-o conferinţă de presă, după încheierea negocierilor maraton privind criza din Grecia.

Preşedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a afirmat la rândul său că 25 de miliarde de euro vor fi folosiţi pentru a recapitaliza băncile elene.

Potrivit preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, miniştrii de Finanţe vor discuta de urgenţă modalităţi de a ajuta Grecia să obţină resursele necesare pe termen scurt. După procedurile naţionale, Eurogrupul va lucra cu instituţiile pentru a continua negocierile.

Premierul belgian Charles Michel a anunţat luni dimineaţă, pe Twitter, că liderii zonei euro au ajuns la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei. După negocieri care au durat 16 ore, prim-ministrul belgian a scris pe Twitter: "Acord!".

"Summitul Euro a ajuns la un acord în unanimitate. Toţi suntem gata pentru un program ESM (Mecanismul European pentru Stabilitate-n.r.) pentru Grecia, cu reforme serioase şi sprijin financiar", a scris de asemenea pe contul său oficial de Twitter preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Liderii zonei euro şi-au petrecut noaptea încercând să pună la punct termenii unui nou plan de salvare a Greciei, care trebuie să adopte o serie de reforme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO