ZF 24

Pretul aurului si al petrolului, in crestere dupa asasinarea fostului premier pakistanez

27.12.2007, 16:54 12

Cotatia aurului, a petrolului si a obligatiunilor guvernamentale a crescut astazi, in timp ce contractele futures cu actiuni tranzactionate la bursele americane s-au depreciat, dupa publicarea informatiilor privind asasinarea liderului opozitiei pakistaneze, Benazir Bhutto, transmite Reuters.

Fostul premier pakistanez, Benazir Bhutto, a fost asasinat astazi in cursul unui miting electoral care se desfasura la Rawalpindi.

Miscarile pietelor financiare s-au accelerat dupa publicarea unor statistici sub asteptari privind economia SUA, la scurt timp dupa aparitia informatiilor privind atentatul din Pakistan. Potrivit datelor oficiale, numarul de comenzi pentru bunuri de uz indelungat fabricate in SUA a crescut cu numai 0,1% in luna noiembrie.

Aurul a urcat la 834,7 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din ultima luna.

Analistii comenteaza ca socul cauzat de informatiile privind moartea lui Bhutto a determinat reorientarea rapida a capitalului catre activele mai sigure, tendinta obisnuita in perioadele de tensiuni geopolitice.

Nu numai pretul aurului, ci si cel al petrolului a crescut, joi, dupa publicarea informatiilor privind asasinarea lui Bhutto. Astfel, petrolul de referinta pe piata americana, cu livrare in luna februarie, a fost cotat in crestere cu 47 de centi, la 96,44 dolari pe baril, iar cotatia titeiului Brent, de referinta la bursa londoneza, a crescut cu 32 de centi, la 94,26 dolari pe baril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO