ZF 24

Prima jumatate a anului 2009 a adus cea mai drastica scadere a pietei de inchirieri birouri din Bucuresti

Prima jumatate a anului 2009 a adus cea mai drastica scadere a pietei de inchirieri birouri din Bucuresti
15.07.2009, 14:18 15

Piata spatiilor de birouri din Bucuresti si cea a spatiilor comerciale din mall-uri au cel putin un element comun. Ambele se confrunta cu o scaderere a cererii de noi suprafete si cu o reducere a chiriilor si in plus urmeaza sa treaca printr-o perioada de relativa seceta in ceea ce priveste finalizarea noilor proiecte.

Daca AFI Cotroceni Mega Mall si Sun Plaza, doua mall-uri de mari dimensiuni ce vor fi gata in acest an, au sanse reale sa fie ultimele proiecte comerciale care se vor finaliza in oras intr-un orizont de timp mediu, pe piata birourilor ultimele mari livrari vor fi probabil anul viitor. “Eu ma astept ca in 2011 sa fie probleme foarte mari in Bucuresti in ceea ce priveste spatiile de birouri disponibile. Acum creste gradul de neocupare si anul viitor se vor livra mai multe spatii decat in 2009, dar cred ca vor fi toate absorbite de piata rapid”, considera Horatiu Florescu, presedinte si fondator al The Advisers/Knight Frank si cel mai puternic broker de pe piata inchirierilor de spatii de birouri.

Cititi ce cladiri de birouri vor fi finalizate in 2010 si cine le va inchiria pe www.businessmagazin.ro

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO