ZF 24

Profitul Coca-Cola a crescut cu 20% in primul trimestru, la 1,6 miliarde dolari, dar sub asteptari

20.04.2010, 19:51 16

Grupul american Coca-Cola a raportat un profit net de 1,61miliarde de dolari pentru primul trimestru, in crestere cu 20% fatade primele trei luni ale anului anterior, dar sub asteptarileanalistilor, conform Reuters.

In ianuarie-martie 2009, producatorul american de bauturiracoritoare a inregistrat un profit net de 1,35 miliarde dedolari.

Castigul net pe actiune s-a situat la 69 de centi, sub estimareade 75 de centi a analistilor consultati de Reuters, din cauzadeclinului vanzarilor in America de Nord. Actiunile Coca-Cola auscazut cu 1% in perioada de pretranzactionare, care precededeschiderea bursei din SUA.

Excluzand costuri precum cele de restructurare sau impactuldeprecierii monedei Venezuelei, profitul Coca-Cola a fost de 80 decenti pe actiune.

Veniturile au avansat cu 5%, la 7,53 miliarde de dolari inprimul trimestru. Analistii se asteptau la venituri de 7,72miliarde de dolari.

Vanzarile au crescut cu 3% ca volum, dupa un avans de 5% inultimele trei luni ale anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO