ZF 24

Profitul Lafarge urca multumita pietelor emergente

07.05.2008, 11:00 14

Titlurile Lafarge au urcat cu 4% la Bursa din Paris, dupa ce compania producatoare de materiale de constructie a anuntat pentru primul trimestru un profit net in crestere cu 49%, la 150 milioane euro, cu un avans de 8% al vanzarilor, la 4 miliarde euro, informeaza MarketWatch.

Compania a mentionat ca a beneficiat de contributia puternica a pietelor emergente, contributie ce a compensat pierderile inregistrate pe piata americana si cea spaniola.

In Europa Centrala si de Est, vanzarile de ciment ale Lafarge au crescut cu 35,3%, in timp ce veniturile totale realizate in regiune au avansat cu 31%, la 318 milioane de euro. De asemenea, profitul operational raportat in zona s-a majorat in primele trei luni cu 97%, la 75 de milioane de euro.

Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1997. Activitatile Lafarge din Romania au fost reorganizate, in luna mai, in trei divizii, respectiv, Lafarge Ciment, Lafarge Agregate si Betoane, respectiv Lafarge Arcom Gips.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO