ZF 24

Programul de amnistiere al Fiscului american scoate la iveala 14.700 de evazionisti fiscali

17.11.2009, 20:48 10

Peste 14.700 de americani au anuntat voluntar Fiscului americanconturile bancare secrete detinute la banci straine, in urmaprogramului de aministiere stabilit de autoritate, care s-aincheiat la 15 octombrie, informeaza Bloomberg.

"Am fost pur si simplu inundati de oamenii care au venit inultimele zile ale programului", a declarat comisarul Fiscului, DougShulman, astazi, dupa ce guvernele SUA si al Elvetiei au facutpublica lista cu criteriile care au stat la baza selectieiclientilor americani anchetati pentru frauda.

Americanii care nu si-au declarat conturile detinute instrainatate au fost presati sa anunte aceste conturi autoritatilordin SUA, dupa ce guvernul american a reusit sa convina cu Elvetiaasupra prezentarii acestor date pentru 4.450 clienti ai UBS.

Cei peste 14.700 de americani care si-au anuntat pana astaziconturile detinute in strainatate reprezinta dublul celor care aufacut aceasta raportare in urma cu o luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO