ZF 24

Proprietar de masina in leasing: Nu mai am bani sa platesc ratele

Proprietar de masina in leasing: Nu mai am bani sa platesc ratele
11.02.2009, 11:22 56

"Daca va intereseaza, eu pot sa mai las din pret, dar nu mai jos de 4.000 de euro. E masina mea personala, dar nu mai am bani sa platesc", zice Liviu, citat de Gandul, in incercarea de a vinde contractul de leasing la care nu mai poate achita rata lunara de 466 de euro pentru un Peugeot 407 berlina. A platit deja 27 de rate care includ valoarea reziduala, casco si TVA-ul. Pretul pe care il cere pentru vanzarea contractului este de 5.000 de euro.

Madalin din Valcea si-a cumparat si el un Volkswagen Jetta, dar pe firma si nu a luat in calcul efectele crizei. "Sunt nevoit sa inchid firma si sa vand masina. Eu cer 4.000 de euro si pot sa va mai las 300 de euro din pret", spune acesta. Potrivit contractului de leasing, mai sunt de platit 30 de rate a 300 de euro fiecare, casco inclus, dar fara valoarea reziduala. Valentin a postat si el un anunt de predare a contractului de leasing, dar nu pentru ca nu mai are bani, ci pentru ca va pleca in America si nu va putea lua masina cu el. Initial, ceruse 6.000 de euro, dar nimeni nu s-a incumetat sa preia contractul. Despre caderea pietei de leasing auto si incapacitatea romanilor de a-si mai achita ratele cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO