ZF 24

Protan-Atev reclama subventii de 4 mil. lei de la APIA

20.03.2007, 13:54 34

Consortiul Protan-Atev, concesionarul activitatii de neutralizare a deseurilor de origine animala in Romania, sustine ca trebuia sa primeasca subventii de circa patru milioane de lei (1,2 milioane de euro), in timp ce reprezentantii Agentiei de Plati afirma ca nu au acordat sumele pentru ca firma a raportat date false.

"Desi am depus la Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) documente pentru incasarea sumelor datorate din subventii in valoare de peste patru milioane de lei, doar circa 2% din aceste sume au fost platite pana in prezent. Chiar si acest mic procent a fost deblocat abia in luna martie 2007", a declarat directorul general al firmei Protan, Cristina Plesca.

In replica, reprezentantii APIA afirma ca asocierea Protan-Atev a raportat date false in documentele depuse la agentie, acesta fiind motivul pentru care subventiile nu au fost acordate.

"N-au respectat procedura. Ei sunt cei care nu au inteles legislatia. Daca un kilogram de deseuri pleaca de la un depozit, acelasi kilogram trebuie sa ajunga la unitatea de neutralizare, iar ei trebuie sa justifice toate cantitatile. Se intampla sa aiba documente ca au plecat cinci tone si au ajuns doua. Nu puteam da subventii pe aceste doua tone", a declarat directorul general al APIA, Nicolae Sterghiu. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO