ZF 24

QVT solicita CNVM sa respinga majorarea de capital la Asirom

03.06.2007, 15:44 13

Fondul de investitii QVT a transmis o scrisoare CNVM in care solicita "oprirea unui nou abuz al managemetului Asirom", acuzand conducerea companiei ca se adreseaza pietei cu o cerere de majorare de capital si in acelasi timp face toate eforturile pentru delistarea actiunilor asiguratorului.
"Nu e acceptabil ca managementul Asirom sa initieze majorarea capitalului social in acelasi timp in care incearca sa mentina delistarea companiei cu orice pret si fara a respecta reglementarile in vigoare pe piata de capital, precum si drepturile actionarilor minoritari. Acesta e un abuz care nu poate fi tolerat", a declarat, intr-un comunicat, Angelo Moskov, CEO si partner al QVT Financial LLP.
Tribunalul Bucuresti a suspendat prin ordonanta presidentiala executarea deciziei de delistare pana la solutionarea defintiva a cazului. Totusi, conducerea Asirom continua sa ignore ordonanta prezidentiala de suspendare a deciziei de delistare, precum si dispunerile directe ale CNVM, se spune in comunicatul QVT.
Retragerea actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost adoptata de actionarii Asirom la 27 martie 2006. Actionarii au propus un pret de 0,3409 lei/titlu investitorilor care vor sa se retraga din societate. Titlurile Asirom au fost tranzactionate ultima data la 7 aprilie 2006, la 0,6 lei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO