ZF 24

Raiffeisen si alte 8 banci de top din Europa cer de la UE ajutor anti-criza pentru tarile din est

Raiffeisen si alte 8 banci de top din Europa cer de la UE ajutor anti-criza pentru tarile din est
22.01.2009, 11:21 40

Cele mai mari banci din Europa Centrala si de Est vor face in comun lobby la Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana pentru extinderea planului anti-criza in estul continentului pentru a atenua efectele crizei de creditare, scrie Financial Times.

Grupul celor noua banci, condus de banca austriaca Raiffeisen doreste extinderea programului de la Bruxelles dincolo de granitele Uniunii Europene, pentru tari ca Serbia si Ucraina.

Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen International, a spus ca este important ca orice actiune de sustinere a bancilor sa nu fie limitata doar la Europa de Vest.

"Am luptat 50 de ani pentru a scoate aceste tari din comunism, iar acum cand avem o piata libera in regiune nu putem sa le lasam singure cand stau in calea unei vijelii extrem de puternice", a spus Stepic.

Celelalte banci incluse in actiune sunt Unicredit, Intesa Sanpaolo, Erste Bank, Societe Generale, KBC, Bayern Landesbank, Swedbank, si EFG Eurobank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO