ZF 24

Razboiul ciocolatei, aproape de final: Kraft va prelua Cadbury pentru 11,7 miliarde lire sterline

Razboiul ciocolatei, aproape de final: Kraft va prelua Cadbury pentru 11,7 miliarde lire sterline
19.01.2010, 10:20 44

Kraft si Cadbury vor incheia un acord in urma caruia gigantulamerican va prelua producatorul britanic de ciocolata pentru 11,7miliarde lire sterline (13,3 miliarde euro), potrivit unor surseapropiate discutiilor, citate de Reuters.

Decizia de a accepta noua oferta a Kraft vine dupa ce Cadbury arespins constant oferta anterioara, de 10,5 miliarde lire sterline,lansata in toamna anului trecut de Kraft.

Insa directorul general al Kraft Foods, Irene Rosenfeld,presedintele Cadbury, Roger Carr, si directorul general alcompaniei britanice, Todd Stitzer, au negociat intens luni, panatarziu in noapte, pentru a incheia o intelegere amicala inainte deexpirarea termenului limita al ofertei grupului american, care arfi avut loc marti, potrivit surselor citate de Reuters.

Cele doua parti au purtat discutii pe baza mai multor posibileoferte, pretul ajungand la un moment dat pana la 850 pence peactiune, fata de oferta veche de 769 pence.

Cea mai mare parte a majorarii pretului, sau chiar toatadiferenta de la 10,5 miliarde de lire la 11,7 miliarde lire va fiplatita in numerar, pentru a multumi actionari Kraft, printre carese numara si miliardarul Warren Buffett, care s-au opus emiterii deactiuni noi pentru a cumpara Cadbury.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO