ZF 24

RBS ar putea reveni maine cu o oferta pentru ABN AMRO

28.05.2007, 10:04 15

Un consortiu de investitori condus de Royal Bank of Scotland (RBS) va depune cel mai probabil marti o oferta oficiala de preluare a bancii olandeze ABN AMRO, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Reuters.
Din consortiu mai fac parte banca spaniola Santander si grupul olandezo-belgian Fortis. Investitorii vor publica marti noile planuri in cazul ABN AMRO, iar lansarea unei noi oferte de preluare pare sa fie optiunea peferata, au spus sursele.
ABN AMRO a incheiat, in luna aprilie, un acord de preluare cu banca britanica Barclays, intr-o tranzactie in actiuni, a carei valoare se ridica la circa 64 de miliarde de euro. RBS si partenerii sai au spus insa ca pot veni cu o oferta superioara, si au propus un pret de 71 de miliarde de euro, a carui plata ar urma sa fie efectuata majoritar in numerar.
Barclays a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa publice, in decurs de sase saptamani, oferta convenita cu banca olandeza, pecizand ca procesul de solutionare a problemelor de ordin legal, asociate realizarii tranzactiei, progreseaza intr-un ritm excelent. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO