ZF 24

Reportaj de la Copenhaga: cat de profitabila e salvarea Planetei?

Reportaj de la Copenhaga: cat de profitabila e salvarea Planetei?
17.12.2009, 10:59 32

"E scopul nostru sa implicam si sa mobilizam toata populatiaglobului in dezbaterea despre clima. Responsabilitatea nu e doar asefilor de stat; o mare raspundere apasa pe umerii fiecarui oras siai fiecarui locuitor al planetei. Cu totii trebuie sa credem intr-olume mai curata, mai verde. Si de aceea Copenhaga a devenitHopenhaga - un oras al sperantei."

Am primit fluturasul primariei cu acest text inainte sa reusescsa-mi ridic bagajul de la terminalul 3 al aeroportului dinCopenhaga. Stateam la coada intre un grup de persoane de culoare,imbracate in portul lor national din tara africana de unde veneau,si un altul de americani galagiosi distrati de un geamantan careblocase concursul bagajelor pe pista.

Chiar daca e ultimul construit, terminalul 3 e si cel mai mareal aeroportului din Copenhaga. Aici toata lumea parea sa fiaterizat in aceeasi zi de 6 decembrie, cu 24 de ore inainte dedeschiderea COP15, a 15-a conferinta mondiala a ONU asupraschimbarilor climatice. Pe pista alaturata dadeau ture bagajelezborului Singapore Airlines si chiar langa era o coada imensa lacasa de schimb valutar cu comision fix - 30 de coroane daneze(circa 4 euro), pentru orice suma tranzactionata.

Cititi mai multe despre summitul care ar putea fi decisiv pentru soartaplanetei pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO