ZF 24

Retailul american, in stare de haos

14.01.2008, 13:54 17

Magazinele de retail americane, afectate inca de vanzarile slabe din timpul Sarbatorilor de iarna, au anuntat ieri ca nici 2008 nu va fi un an mai bun, arata Reuters.

Odata cu inceperea unei conventii a National Retail Federation la New York, doi consultanti de retail au oferit previziuni negative pentru industria de retail americana, ca urmare a cresterii pretului benzinei si al alimentelor.

"Este un haos", a declarat Wendy Liebmann, CEO al WSL Strategic Retail, facand referire la rezultatele bi-anuale ale unui studiu de retail.

"Americanii nu pot controla elementele mari precum pretul petrolului, caderea pietei imobiliare, costurile imprumuturilor ipotecare si cresterea taxelor pe proprietate, si prin urmare, incearca sa controleze elementele mici", a declarat Liebmann.

Liebmann a mentionat ca cei mai multi cumparatori au inceput sa faca mai putine plimbari saptamanale pana la magazinele de retail, cheltuind cu mult mai putin pentru obiectele discretionare ca electrocasnicele, accesoriile de moda sau de decor, electronicele, parfumuri, computere sau software.

Singurele categorii care au parte de o mai mare valoare a vanzarilor sunt alimentele si mancarea pentru animale, a mai declarat Liebmann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO