ZF 24

Revine moda privatizarilor din '90: "Avem la vanzare o fabrica cu sute de angajati pentru un leu"

Revine moda privatizarilor din '90: "Avem la vanzare o fabrica cu sute de angajati pentru un leu"
10.02.2010, 12:59 28

Scaderea pietelor de consum determina actionarii sa renunte la oserie de capacitati de productie care nu se mai integreaza instrategia pe termen mediu si lung, iar lipsa cumparatorilor poateprovoca decizii care amintesc de perioada anilor '90, candfabricile de stat erau privatizate pe sume simbolice.

"Avem o vanzare pentru un pret de 1 leu. Un grup international pecare l-am asistat in urma cu cativa ani la o achizitie in Romania,renunta acum la subsidiara locala in favoarea managerilor. Nu esteo vanzare distressed. Pur si simplu era o capacitate de productiecare lua comenzi pentru o firma straina, care si-a reduscapacitatea, astfel ca nu mai are nevoie de fabrica locala. Potspune ca este vorba de o fabrica cu sute de angajati. Firma vareveni la profilul dinainte de achizitie", spune AndreiBurz-Pinzaru, partener in cadrul firmei de avocatura Reff &Asociatii, firma corespondenta grupului Deloitte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO