ZF 24

Rezolvarea pentru dezghetarea pietei creditarii: asigurare impotriva recesiunii?

04.01.2009, 18:53 11

Pentru achizitionarea unei case, bancile cer celor care vor sa faca un imprumut ipotecar ca acestia sa isi faca asigurare impotriva incendiilor, inundatiilor sau cutremurului.

Pe aceasta linie, printre propunerile Fondului Monetar International (FMI) pentru revigorarea economiei globale, Reuters a observat ca se afla si una destul de originala: bancile ar putea impune companiilor sa isi faca asigurare guvernamentala impotriva recesiunii.

Astfel, in cazul in care banca ar avea dovada unei astfel de asigurari, aceasta nu ar mai fi atat de reticenta in a imprumuta compania doritoare de un imprumut.

Conform propunerii FMI, guvernele ar putea oferi contracte prin care, in cazul in care economia tarii nu reuseste sa urce, compania sau banca sa primeasca despagubiri.

Prin astfel de asigurari s-ar asigura o stabilitate companiilor si bancilor, platile putand asigura linistea acestora in momentele de criza economica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO