ZF 24

Romania Libera: Boom pe piata televiziunii prin Internet

09.10.2007, 10:12 24

Serviciile de televiziune prin Internet Protocol, bazate pe asa-numita tehnologie IPTV, sunt cele care inregistreaza, in prezent, o evolutie cu adevarat spectaculoasa pe piata din Europa. Deocamdata acestea sunt disponibile in doar cateva orase ale lumii, printre care se numara si Bucurestiul.

Pentru ca oamenii sunt tot mai ocupati sau doresc sa acceseze servicii cat mai inovative in domeniul televiziunii, aceasta noua tehnologie de receptionare a semnalului TV, care permite furnizarea programelor selectate la cerere, cunoaste un ritm de crestere cuprins intre 100% si chiar 200%, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri, cat si numarul de abonati. Astfel, piata serviciilor de IPTV din Europa a ajuns in prezent la valoarea de un miliard de euro si un numar de circa 5,6 milioane de utilizatori, iar pana la sfarsitul anului 2009 se estimeaza ca se vor inregistra aproximativ 8,7 milioane de utilizatori ai serviciului IPTV la nivel european.

Cititi mai multe pe site-ul www.romanialibera.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO