ZF 24

Romania va imprumuta 21 mil. euro de la KfW Germania pentru modernizarea alimentarii cu apa

05.07.2007, 16:41 16

Romania va imprumuta 21 de milioane de euro de la banca de dezvoltare a Germaniei, Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW), pentru a finanta o serie de proiecte in domeniul reabilitarii si modernizarii sistemelor de alimentare cu apa si de mediu in mai multe orase, a decis, ieri, Guvernul.
Ministerului Economiei si Finantelor va incheia un acord de imprumut cu Guvernul Republicii Federale Germania, potrivit unui memorandum adoptat in sedinta Cabinetului.
Din cele 21 de milioane de euro, 6,68 milioane de euro sunt destinate reabilitarii si modernizarii sistemelor de alimentare cu apa si de apa uzata in orasul Suceava, 5,74 milioane de euro pentru proiecte similare din Deva si Hunedoara, iar 8,57 milioane de euro pentru asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor in sectorul de mediu in Romania, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Imprumutul este acordat pe o perioada de 20 de ani, din care cinci ani perioada de gratie, si este destinat cofinantarii unor proiecte din cadrul Instrumentului pentru Politici Structurale de Preaderare in domeniul infrastructurii comunale. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO