ZF 24

Romanii au cumparat cu cardul pe Internet de 40 mil. euro in primele 9 luni

06.10.2008, 14:36 15

Valoarea cumparaturilor online platite cu cardul a crescut in trimestrul al treilea al anului la 14 milioane de euro, cu 59% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor publicate astazi de RomCard.

Volumul tranzactiilor inregistrate in primele noua luni a depasit nivelul intregului an 2007, ajungand la aproape 40 milioane euro, aproximativ 35 milioane euro fiind tranzactionate in magazinele online care folosesc solutia ePayment, se arata in datele RomCard.

"Desi exista opinii care afirma ca vanzarile online au scazut din cauza crizei financiare ce afecteaza piata internationala, comertul online din Romania nu a avut de suferit pana acum. Dimpotriva, in mod surprinzator, trimestrul al treilea nu a inregistrat o scadere a vanzarilor. Daca in mod normal, iulie si august sunt considerate luni slabe pentru vanzari, in 2008, iulie a fost luna cea mai buna a anului, cu un volum de 5,2 milioane euro”, a declarat Carmen Sebe, CEO GECAD ePayment.

Pentru ultimul trimestru, cel mai bun sezon din an, se asteapta cresteri de 30% de la luna la luna, urmand ca la finalul anului volumul total al tranzactiilor prin card in magazinele online romanesti care au implementat plata online sa fie de 57-60 milioane euro, se mai precizeaza in comunicatul RomCard.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO