ZF 24

Românii din diaspora au revenit în ţară în minivacanţa de Sfânta Maria, iar preţurile biletelor de avion a crescut în medie cu 23% faţă de perioadă similară a anului trecut

Românii din diaspora au revenit în ţară în...

Autor: Roxana Rosu

14.08.2023, 16:03 54

Românii din Diaspora s-au întors acasă pentru minivacanţa de Sfânta Maria, tariful mediu pentru un zbor către România fiind în această perioadă de 272 euro, cu 23% peste media anului trecut, arată datele agenţiei de turism Vola.ro.

Românii au rezervat doar între 10-15 august circa 21% din zborurile totale rezervate pe platformă în luna august.

August este în mod tradiţional luna concediilor în Europa, astfel că mulţi români plecaţi la muncă în străinătate se întorc acasă să se relaxeze alături de familie. Aceştia vor petrece, în medie, 5 zile în ţară.

Cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă sun Otopeni - Bucureşti (cu peste 67% dintre zboruri), Iaşi (cu aproximativ 15% dintre zboruri) şi Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri).

Restul procentelor a fost distribuit aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din ţară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timişoara, Constanţa), semn că turiştii caută şi zboruri către oraşele mai mici, dar care sunt mai aproape de localităţile lor de provenienţă şi care îi pot ajuta să câştige timp din punctul de vedere al transportului.

În ceea ce priveşte preţurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% faţă de 2022. Anul acesta, un bilet de avion a fost aproximativ 272 de euro, în comparaţie cu 222 de euro anul trecut.   

Minivacanţa de Sf Maria este de asemenea un prilej de city break pentru mulţi turişti, cele mai populare destinaţii fiind Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie şi Franţa. Pe destinaţiile externe, preţul mediu al unui bilet de avion a fost de 229 de euro în intervalul minivacanţei de Sfânta Maria, de altfel, un tarif mediu pentru zborurile spre Europa din timpul verii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO