ZF 24

Rompetrol Rafinare a contractat un credit de 20 mil. euro de la Credit Europe Bank

01.08.2007, 11:37 11

Compania petroliera Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), parte a grupului Rompetrol a contractat o facilitate de credit in valoare de 20 mil. euro de la Credit Europe Bank, care va fi garantata cu active apartinand companiei.

De asemenea, compania a prelungit cu un an facilitatea de credit sindicalizata in valoare de 110 mil. dolari contractata de la Unicredit Tiriac Bank, Bank Austria Creditanstalt si Banca Comerciala Romana.

Rompetrol Rafinare s-a angajat financiar si fata de Bancpost prin emiterea de catre Bancpost a unei scrisori de garantie bancara in favoarea Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in vederea garantarii platilor datorate de catre companie catre ANAF. Valoarea scrisorii de garantie este de 25,1 mil. euro.

Toate aceste credite urmeaza sa fie ratificate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) convocata pentru 3 septembrie. In cadrul AGA va fi ales si un nou administrator pe locul lasat vacant de plecarea lui Adrian Petrus.

Rompetrol Rafinare urmeaza sa publice astazi rezultatele financiare pe primul semestru. Actiunile Rompetrol au castigat 1% dupa prima ora de tranzactionare, fiind cotate la 11:16 la pretul de 0,102 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO