ZF 24

Rusia solicita modificarea ordinii economice mondiale

10.06.2007, 12:30 14

Presedintele rus, Vladimir Putin, a lansat, astazi, un apel pentu stabilirea unei noi ordine economice mondiale, care sa acorde o influenta sporita statelor emergente, care inregistreaza o dezvoltare rapida.
La o zi dupa ce a partipat la summit-ul grupului celor opt state puternic industrializate (G8), Putin a sugerat ca organizatia are o structura invechita, ce nu reflecta scaderea influentei statelor occidentale, in favoarea unor tari precum Rusia.
Rusia inregistreaza o crestere economica fara precedent, ceea ce a permis achitarea datoriei externe si acumularea unor rezerve valutare de peste 400 miliarde de dolari.
Lumea trebuie sa-si reduca dependenta fata de dolar, ca valuta utilizata pentru constituirea rezevelor, a aratat Putin.
Rubla poate fi considerata una dintre alternativele la moneda americana, pentru constituirea rezervelor. Rusia a renuntat in 2006 la controlul asupra capitalurilor.
De asemenea, Putin a adaugat ca Rusia este deschisa investitiilor straine directe, subliniind oportunitatile existente in domeniul productiei de electricitate, unde sunt implementate reforme, pentru a crea concurenta, si in infrastructura. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO