ZF 24

S&P: Demisia premierului italian Romani Prodi nu a afectat ratingurile tarii

22.02.2007, 11:18 16

Ratingurile de tara acordate Italiei de catre Standard & Poor's nu au fost afectate de demisia premierului italian Romano Prodi, a anuntat agentia de evaluare financiara, citata de Reuters.

Prodi si-a anuntat, ieri, demisia, la numai noua luni de la numirea in functie, dupa ce guvernul de centru-stanga pe care il reprezinta nu a reusit miercuri sa obtina un vot favorabil in Senat in privinta politicii sale externe.

S&P a revizuit in sens negativ ratingul acordat Italiei pentru datoriile pe temen lung in luna octombrie a anului trecut, de la "AA minus" la "A plus", pentru a reflecta slabiciunile coalitiei de guvernare, care nu a actionat corespunzator pentru rezolvarea problemelor de fiscalitate.

Un factor suplimentar, care a determinat retrogradarea ratingului, a fost reprezentat de perspectivele privind incapacitatea Guvernului de a implementa masuri structurale esentiale pentru eficientizarea programului de cheltuieli, se arata intr-un comunicat al S&P. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO