ZF 24

S&P nu modifica ratingurile Romaniei sau ale firmelor locale

12.04.2007, 11:59 15

Ratingurile sau perspectivele companiilor romanesti de stat analizate de Standard&Poor's Ratings Services nu vor fi modificate dupa ce agentia internationala de evaluare financiara a revizuit in sens negativ perspectiva calificativului Romaniei, a anuntat, astazi, agentia.

Calificativele si perspectivele companiilor Transelectrica, CFR Marfa, CFR SA, Hidroelectrica si Transgaz vor ramane nemodificate, se arata intr-un comunicat al S&P.

Transelectrica si Transgaz sunt cotate cu calificative "BB plus", cu perspectiva pozitiva, CFR Marfa cu "B" si perspectiva negativa, CFR SA cu "BB" si perspectiva negativa, iar Hidroelectrica cu "BB minus" si perspectiva pozitiva.

Standard & Poor's a revizuit in sens negativ, saptamana trecuta, perspectiva ratingului de tara al Romaniei, de la "pozitiva" la "stabila", pe fondul tensiunilor politice din acest an.

In acelasi timp, S&P a reafirmat ratingurile pentru creditele in valuta si moneda nationala.

Astfel, calificativele in valuta au fost confirmate la "BBB minus" pe termen lung si "A-3" pe termen scurt, iar cele in moneda nationala la "BBB" si, respectiv, "A-3". Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO