ZF 24

Salariatii AVAS contesta afirmatiile lui Boc si spun ca salariile le-au scazut cu 60% anul acesta

25.02.2010, 16:41 18

Reprezentantii salariatilor din cadrul Autoritatii pentruValorificarea Activelor Statului (AVAS) il acuza pe premier ca afacut declaratii nereale si ca le-a creat un prejudiciu de imagineprin afirmatiile din ultima perioada. In acelasi timp, ei auprecizat ca drepturile salariale aferente lunii ianuarie (incasatein februarie) le-au fost diminuate cu 55- 60%.

"Dezinformarea celor care citesc sau asculta cele transmise decatre Prim-Ministrul Boc se realizeaza si cu privire la cuantumulsalariilor existente in AVAS la nivelul lunii decembrie 2009,despre care in mod eronat se afirma ca sunt de "170 de milioane leivechi", desi cuantumul salariului mediu pe institutie, la nivelullunii decembrie 2009, se situa cu foarte mult sub valoarea arata depremier", se arata intr-un comunicat de presa transmis dereprezentantii salariatilor din cadrul AVAS.

Recent, premierul Emil Boc a declarat ca peste o suta deangajati ai AVAS au intrat in concediu medical, incercand astfel sascape de sub incidenta legii salarizarii, prin care salariileindividuale sunt reduse de la 17.000 lei la 2.500 lei.

In comunicat se mai spune ca salarizarea in cadrul AVAS estestabilita prin norme europene, prin acte normative similare cu celecare stabilesc salariile din bancile comerciale, fara sa seprecizeze salariul mediu din cadrul institutiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO