ZF 24

Salariatii de la Mefin Sinaia intra, maine dimineata, in greva generala

21.03.2007, 17:12 22

Salariatii de la Mefin Sinaia vor intra in greva generala pe termen nelimitat, joi dimineata, dupa ce administratia a oferit o majorare salariala de 5 la suta, de la 1 septembrie si alte 5 procente de la 1 decembrie, obligandu-i pe angajati sa semneze angajamente considerate de acestia ilegale.

Presedintele Aliantei Sindicale a angajatilor de la Mefin, Gigi Solomon, a declarat, astazi, ca administratia nu a vrut sa ofere o majorare salariala mai mare de cinci procente in septembrie si alte cinci in decembrie si 50 de lei prima de Pasti, ceea ce pe salariati nu i-a multumit. In plus, patronul american i-a pus pe angajati sa semneze ca nu vor declansa niciun conflict pe tot parcursul anului si ca sunt de acord ca orele suplimentare sa fie platite normal, nu dublu, cum spune legea, a precizat Solomon.

Mefin Sinaia a fost privatizata in 2003, prin achizitionarea pachetului majoritar de 74 la suta de catre compania americana DCI Walbridge Partners Ltd . Firma este specializata in proiectarea, producerea si comercializarea de echipamente de injectie pentru motoare Diesel, componente si piese de schimb, piese turnate si extrudate, alte echipamente, instalatii si SDV-uri (scule si dispozitive de verificare), facand parte din ramura constructii de masini.

Afacerile Mefin Sinaia s-au diminuat in 2006 cu opt la suta, la 33,16 milioane de lei (9,9 milioane de euro), iar compania a continuat sa inregistreze pierderi, in crestere de la 2,74 milioane de lei la 3,98 milioane de lei, potrivit rezultatelor preliminate anuntate, la mijlocul lunii februarie, de firma. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO