ZF 24

Sefii unor banci de top din SUA vor fi concediati in urmatoarele doua luni

16.05.2009, 13:11 11

Directorii unora dintre cele mai mari banci din SUA vor fi inlocuiti in urmatoarele doua luni, ca uramare a testelor de stres aplicate de autoritati, estimeaza presedintele board-ului Federal Deposit Insurance Corp, Sheila Bair.

"Managementul trebuie evaluat. Au facut o treaba buna? Exista persoane care pot mai mult?", a spus Bair, intr-un interviu pentru Bloomberg.

In urma testelor de stres aplicate celor mai mari 19 banci din SUA, publicate saptamana trecuta, autoritatile americane au impus unui numar de zece institutii financiare sa-si majoreze capitalul, cu o suma totala de aproape 75 de miliarde de dolari. Pana in prezent executivii de la Citigroup si Bank of America, cei mai mari beneficiari ai programului guvernamental de sustinere financiara, si-au pastrat pozitiile, in timp ce sefii celor mai mari creditori ipotecari din tara, Fannie Mae si Freddie Mac, precum si CEO-ul General Motors au fost concediati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO