ZF 24

Şeful grupului Vodafone: Vrem să fim un Unilever al industriei de telecom

Şeful grupului Vodafone: Vrem să fim un Unilever al...

Grupul britanic Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din lume ca mărime, este gata să facă achiziţii de operatori de telefonie fixă sau de furnizori de servicii de divertisment, pentru a deveni un jucător şi mai important în industria globală de profil, a declarat într-un interviu pentru postul american de televiziune CNBC directorul executiv Vittorio Colao.

„Dacă vor apărea oportunităţi de a crea o companie şi mai mare - un Unilever al industriei de telecom - adică o companie mare care are şi operaţiuni de telefonie mobilă şi fixă şi posibil şi de divertisment dar şi de servicii pentru companii mari, atunci sigur că vom încerca să le fructificăm”, a declarat Colao. Unilever, a treia mare companie de bunuri de consum din lume după veniturile din 2012, produce de la îngheţată şi detergent până la margarină şi ceai.

Vodafone a cumpărat anul trecut cel mai mare operator de cablu TV din Germania şi ar fi făcut o ofertă de 7 miliarde de euro şi pentru cel mai mare jucător de pe piaţa de cablu din Spania - Ono, potrivit Reuters. Colao a refuzat să confirme sau să infirme datele. „Nu pot să confirm nimic specific, dar nu exclud faptul că ne-am putea uita la o serie de oportunităţi de a face achiziţii pe unele pieţe emergente şi mature.”

Vodafone va finanţa achiziţiile cu cele 130 de miliarde de dolari primite pentru vânzarea participaţiei la operatorul Verizon din SUA. Grupul britanic este şi al doilea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă din România.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO